onama4

Danijela Milić

Članica Kluba Prvih Žena / Human resources Policies Officer

Danijela Milić je međunarodni stručnjak u oblasti ljudskih resursa. Dvadesetogodišnje radno iskustvo sticala je u vladinim, nevladinim, profitnim i neprofitnim organizacijama. Trenutno obavlja fukciju eksperta u oblasti politike ljudskih resursa u sedištu Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku, u Komisiji za međunarodnu javnu službu. Tokom dugogodišnjeg rada u međuvladinim organizacijama obavljala je, između ostalih, i funkcije šefa Sektora za ljudske resurse u Specijalnom Tribunalu za Liban (STL) u Hagu i Bejrutu, rukovodioca Službe za ljudske resurse u Organizaciji za zabranu hemijskog naoružanja (OPCW) u Hagu, te menadžera u oblasti ljudskih resursa u Međunarodnom institutu za demokratiju i izbornu pomoć u Stokholmu (International IDEA). Međunarodnom iskustvu prethodio je rad u Senatu Savezne države Pensilvanije (SAD), kao i funkcije u privatnom i akademskom sektoru u SAD.

Studirala je političke nauke/međunarodne odnose i francuski jezik u SAD i Francuskoj, a magistrirala je u oblasti javne administracije na Baruh koledžu na Univerzitetu grada Njujorka (CUNY). Postmagistarsko školovanje uključuje i specijalizacije/profesionalne certifikate u oblasti razvoja i upravljanja ljudskim resursima sa Univerziteta u Njujorku (NYU), kao i strategije razvoja neprofitnih organizacija sa Univerziteta Harvard. Pored srpskog jezika, tečno govori engleski, francuski i španski jezik, sa osnovnim znanjem ruskog i italijanskog jezika.

Angažovana je u mnogim kulturnim, umetničkim i humanitarnim aktivnostima koje su od značaja kako za dijasporu tako i na globalnom nivou. Sa ciljem promovisanja naše umetnosti i kulture u dijaspori osnovala je LeitmotivArts 2013. godine, uz poseban fokus na podršku i promociju mladih umetnika. Organizuje kulturne događaje u SAD uključujući , između ostalih, koncerte u Karnegi holu u Njujorku, u Kenedi centru u Vašingtonu, u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, te brojne književne prezentacije, izložbe i humanitarne večeri. Od 2014. godine pokrenula je serijal koncerata povodom obeležavanja Međunarodnog dana džeza u Ujedinjenim nacijama gde predstavlja umetnike iz Srbije i regiona. Producent je dva albuma džez muzike i ko-producent jednog animiranog filma.

Od 2014. godine član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), a objavila je preko 100 novinskih i internet članaka. Jedna je od pobednica Konkursa za dopisnike iz dijaspore organizovanog od strane Kancelarije za saradnju sa dijasporom Grada Niša i Media i reform centra Niš, u partnerstvu sa Nišvil fondacijom.

Danijela Milić rođena je u Baru, Crna Gora. Od 1991. živi i radi u inostranstvu, uključujući SAD, Francusku, Holandiju, Belgiju, Liban i Švedsku. Strastveni je putnik i podržavalac umetnosti.