onama4

DIANA GLIGORIJEVIĆ

Predsednica Kluba / Izvršni direktor marketinga kompanije TeleGroup

   Diana Gligorijević (56) izvršni direktor marketinga kompanije TeleGroup. Svoju karijeru gradila je u zemlji i inostranstvu radeći na rukovodećim pozicijama u avio i telekomunikacionoj industriji u uspešnim kompanijama i institucijama kao što su Centar za razmenu informacija i dokumentacije pri Ujedinjenim Nacijama, Crveni krst, JAT, Bell Helicopters Texton Industries, Centrocoop, Telefonija, TeleDynamics. Danas je na čelu marketing tima kompanije TeleGroup i zaslužna je za uvođenje naprednih tehnoloških rešenja u portfolio kompanije i stvaranje kompetitivnih prednosti kompanije na ICT tržištu.


   Uveliko je aktivna u nevladinim udruženjima kao što su „Jednake mogućnosti“, „Klub prvih žena“ i „Udruženje poslovnih žena Srbije“. Pored angažmana u nevladinim organizacijama, član je Upravnog i ICT odbora Privredne komore Beograd, Američke privredne komore i Upravnog odbora udruženja Poslodavac. Bavljenje humanitarnim i društveno odgovornim radom nezaobilazan je deo njenih aktivnosti i korporativne kulture kompanije TeleGroup.


   Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. U inostranstvu na postdiplomskim studijama stiče zvanje magistra Sociolingvistike (Univerzitet Sorbona) i MBA u oblasti marketinga i menadžmenta (Wharton Faculty, University of Penssylvania). Pored društvenih nauka, stekla je i tehničko obrazovanje na „Colleague of Technology“ u Londonu. Specijalizirala je CRM na IDC-u i govori 5 jezika.