onama4

Intervju sa Jovankom Arsić Karišić, članicom UO Kluba Prvih žena

Jovanka Arsić Karišić / Članica Upravnog odbora / Osnivač i i predsednik Upravnog odbora ekspertske organizacije BET

Dana 24. oktobra 2017. u časopisu Net Magazin objavljen je intervju sa Jovankom Arsć Karišić, članicom UO Kluba Prvih žena.

 1. Ističete se profesionalizmom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

  U Build Energy Team-u se poštuje timski rad, profesionalizam i odgovornost za svako obećanje i napisanu reč. Svaki kijent ili bolje reći partner sa kojim smo jednom uspostavili kontakt, sa nama nastavlja višegodišnju saradnju. Mi sarađujemo sa kompanijama nosiocima naprednih tehnologija, ministarstvima i agencijama, lokalnim samoupravama, domaćim i međunarodnim finansijskim institucijama, medijima i trudimo se da naše aktivnosti budu aktuelne, informativne i korisne za sve učesnike ne samo u Srbiji već i u regionu.

 2. Pored angažovanja u kompaniji Build Energy Team, Vi ste i aktivni u organizaciji Klub prvih žena, koja podržava preduzetnice u Srbiji. Koliko su, po Vama, naše preduzetnice umrežene?

  Preduzetnice jesu umrežene, ali nikada nije dovoljno, uvek može više i bolje. Svakodnevno treba istraživati, sarađivati, družiti se i učiti, učiti. Klub prvih žena je sjajno udruženje u kome je zaista veliki broj veoma uspešnih žena od kojih može mnogo korisnih informacija i saveta da se dobije. I ono što je veoma važno, u Klubu vlada pozitivna atmosfera i spremnost da se pomogne ne samo članicama Kluba, već i svima koji se obrate za pomoć.

 3. Žene preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

  Ne treba u prvi plan da stavimo reč problem, treba da se fokusiramo na izazov. Mnoge žene su svojom hrabrošču ozbiljne životne krize pretvorile u svoju šansu. Imale su snage da se pokrenu, reskiraju i gledajući u budućnost ostvare zavidne rezultate. U Klubu prvih žena je veliki broj uspešnih preduzetnica koje su krenule od nule i napravile ozbiljne kompanije.

 4. Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

  Moja poruka bi glasila: istražite tržište, pronađite svoje mesto i hrabro napred!

VRATI SE NA LISTU INTERVJUA