II Međunarodna konferencija SLIKA ŽENA U MEDIJIMA 11. maj 2018.godine

23/04/2018

 

   Konferencija “Slika žena u medijima” u organizaciji Kluba Prvih žena odžana je 11.maja.2018. u hotelu „Hilton“ u Beogradu.
Predsednica Udruženja Kluba Prvih žena Diana Gligorijević je otvorila konferenciju zajedno sa Ljiljanom Lončar, savetnicom Zorane Mihajlović, predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.
Konferencija je okupila veliki broj uspešnih žena i muškaraca iz različitih oblasti, predstavnika državnih institucija, medija, diplomatskog kora, nevladinog sektora, univerziteta i privrede iz zemlje i inostranstva. Među kojima su bili ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković , narodna poslanica Marija Obradović, Branislava Simanić direktorka za preduzetništvo Privredne komore Srbije , vlasnik izdavačke kuće Color Press Group Robert Čoban, koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević i mnogi drugi.

 

   U Srbiji se mora promeniti slika žena u medijima koji bi trebalo pozitivnim vestima da afirmišu ulogu žena u društvu, a ne da plasiraju senzacionalističke vesti, poručili su učesnici druge međunarodne konferencije "Slika žena u medijima" u organizaciji Kluba Prvih žena.

Ne možemo očekivati promenu slike žena u medijima preko noći, ali taj proces se može ubrzati adekvatnom osudom neadekvatnog izveštavanja kako bi sprečavali slučajeve diskriminacije, sto je i bio cilj ove konferencije.

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: