KONFERENCIJA ”DERC 2013” U LJUBLJANI

23/09/2013

   Delegacija Kluba Prvih žena učestvovala je u Ljubljani, Slovenija, 23. i 24 septembra na regionalnoj konferenciji DERC 2013, tematski posvećenoj projektima i idejama utemeljenim na elektronskom povezivanju institucija, univerziteta i privrede, kao i na primeni informatičkih i komunikacionih tehnologija (IKT) u slivu Dunava. Centralna tema treće konferencije podunaske regije je inovativnost i unapređenje inovativnosti u poslovanju, kao i čvršće međusobno povezivanje EUSDR privreda u cilju povećanja konkurentnosti i ukupnog ekonomskog rasta.U okviru konferencije održana je sesija na temu „ Uzbudljivi poslovi sutrašnjice-uticaj inovativnih ženskih ideja na društvo“, na kojoj su predstavljeni ciljevi i aktivnosti Kluba Prvih Žena i Saveta za žensku inovativnost u preduzetništvu iz Slovenije.

 

 

  Predsednica Kluba Prvih Žena Ivana Zeljković i Marija Rašeta Vukosavljević , član Upravnog Odbora , dogovorile su dalju saradnju u oblasti ženskog preduzetništva sa predstavnicama ženskih poslovnih asocijacija dunavskog regiona. Poslovno iskustvo prisutnima predstavila je norveška organizacija „ Athene Prosjektledese“, a kao glavnu aktivnost istakla rad na uključivanju ženske populacije u ekonomsku sferu. Vodeći se sličnim izazovima i preprekama u ženskom preduzetništvu dunavskog regiona, na sesiji je posebno istaknut značaj povezivanja ženskih poslovnih udruženja u okviru regiona i donet zaključak o neophodnosti dalje bliske saradnje.

 

   U cilju pokretanja zajedničkih projekata i unapređenja dalje saradnje, Klub Prvih Žena će nastaviti komunikaciju sa udruženjima preduzetnica iz regiona.

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: