MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „SLIKA ŽENA U MEDIJIMA

18/06/2014

   U srpskim medijima nema dovoljno prostora za žene, a kada se taj prostor i otvori, žene nisu predstavljene na pravi način, uglavnom izostanu njihove vrednosti koje, u različitim segmentima, unapređuju društvo i to bi trebalo da se promeni, zaključak je Konferencije "Slika žena u medijima", koja je uspešno realizovana u organizaciji KLUBA PRVIH ŽENA 18. juna 2014. godine u beogradskom hotelu Hyatt.

   Konferenciju je otvorila predsednica Udruženja "Klub Prvih Žena", Ivana Zeljković, koja je ocenila da žene u medijima najpre mogu dobiti prostor ako je u fokusu njihov izgled i garderoba. "Tabloidizacija, seksizam, senzacija, pa često i jasna diskriminacija, uglavnom je način da se u medijskom prostoru nađe žena. Kad pogledam u listu današnjih učesnica, kad pogledam u sve vas koje ste danas ovde sa nama, ne mogu a da ne iskažem lični bunt protiv takve prakse i snažno poverujem da možemo nešto da promenimo u tom smislu. Verujem da će nas mediji danas podržati i da im u fokusu neće biti naša frizura, nova bora na licu, kratke noge ili dublji dekolte, već naša pamet, naša dela, naša reč i značajan doprinos, koji na najrazličitije načine dajemo našem društvu. Želimo da skrenemo pažnju javnosti, da ukažemo i da zahtevamo da budući naslovi važnih vesti i teme u emisijama budu vezane, ne za to kako izgledamo, već šta imamo da kažemo. Žene su u medijima postale samo slika bez reči", ocenila je Ivana Zeljković.


   Međunarodna konferencija "Slika žena u medijima", u organizaciji Kluba Prvih Žena odjeknula je u javnosti, o čemu govore brojni tekstovi u svim medijima, kako u štampi tako i na tv stanicama i društvenim mrežama.

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: