Održan sastanak „Uspešne žene u oblasti turističke industrije“

20/02/2014

   U organizaciji Udruženja ugostiteljstva i turizma Privredne komore Beograda i Udruženja „Kluba prvih žena“, održan je sastanak na temu „Uspešne žene u oblasti turističke industrije“ u prostorijama Privredne komore Beograda, koji je okupio žene lidere iz oblasti turizma, hotelijerstva, restoraterstva, novinsko-izdavačke delatnosti i srodnih industrija. Poruka sa ovog sastanka, koju su uspešne dame u turizmu uputile prvenstveno budućoj Vladi Republike Srbije, jeste neophodnost formiranja ministarstva za turizam, kao i potreba da se što veći broj žena uključi u donošenje važnih odluka.

   Sastanak su otvorili sekretar Udruženja ugostiteljstva i turizma Goran Janković i predsednica „Kluba prvih žena“ Ivana Zeljković, koja je istakla da žene prve na svojim plećima osete posledice ekonomske krize – prve su na listi otpuštanja i teže nalaze zaposlenje. Ona rešenje nalazi u zapošljavanju žena unutar turističkog sektora, kao privrednoj grani koji ima perspektivu u Srbiji. Mali doprinos poslovnih žena iz Udruženja „Klub prvih žena “ Srbije je da daju značaj turističkoj industriji i njenom razvoju, što će doprineti ekonomskom razvoju naše zemlje.

 

   Uspešne poslovne dame u oblasti turističke industrije predstavile su kompanije u kojima su zaposlene, ali i trendove u ovoj branši. Sa trendovima u Svetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) prisutne je upoznala Ljubica Milojević iz UNWTO, koja je izrazila neophodnost formiranja resornog ministarstva – stabilnog i autoritativnog državnog organa, koji će kreirati i sprovoditi interese turizma u Srbiji, čime će ova veoma perspektivna privredna grana dobiti odgovarajući status u organizovanju državne uprave.

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: