ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA KLUB PRVIH ŽENA, SUMIRANJE REZULTATA I POSTAVLJANJE NOVIH CILJEVA

20/06/2012

   Ona društva u kojima se ženski glas ne čuje dovoljno ne samo da su manje humana, već i manje ekonomski razvijena. Time se rukovodilo i Udruženje Klub Prvih žena, koje iako mlado, iza sebe ima brojne aktivnosti usmerene u cilju razvoja ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena u Srbiji.

   Na Skupštini Kluba Prvih žena održanoj 20. juna 2012. godine, članice su se osvrnule na protekli šestomesečni period, gde je u prvoj polovini ove godine Klub bio organizator, suorganizator ili učesnik brojnih konferencija, seminara i okruglih stolova. Kako biti dobar mentor svojim zaposlenima, Konferencija o rodnoj ravnopravnosti, Forum uspešnih žena u oblasti turizam, Forum Jadransko Jonska inicijativa samo su neke u nizu koraka koji treba da unaprede poslovni ambijent, promene ukorenjene društvene obrasce i učine da učešće žena u poslovnom ambijentu bude veće, a njihove uloge značajnije.

 

   Članice Kluba Prvih žena konstatovale su da je potrebno umrežavanje preduzetnica sa institucijama, pre svega privrednim komorama. Osim sumiranja rezultata, Klub Prvih žena razmatrao je i naredne korake i ciljeve, kao i pokretanje određenih projekata, poput biznis inkubatora. Svesne činjenice da su zakoni važni, ali njihova primena i promena svesti još važnija, članice Kluba ugostile su poverenicu za zaštitu rodne ravnopravnosti prof. dr Nevenu Petrušić.

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: