OKRUGLI STO: ''ZNAČAJ POSLOVNIH INKUBATORA, KLASTERA, INDUSTRIJSKIH ZONA I PARKOVA ZA RAZVOJ DOMAĆE PRIVREDE

18/04/2012

   Zbog neophodnosti razvoja i transformacije poslovne infrastrukture, koja podrazumeva poslovne inkubatore, klastere i industrijske zone i parkove, održan je okrugli sto, 18. aprila 2012. godine, u Privrednoj komori Beograda, na temu: ''ZNAČAJ POSLOVNIH INKUBATORA, KLASTERA, INDUSTRIJSKIH ZONA I PARKOVA ZA RAZVOJ DOMAĆE PRIVREDE. Okrugli sto je održan u organizaciji: Privredne komore Beograda, Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR), Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) i Udruženja ''Klub prvih žena''.
    Tema okruglog stola okupila je preko 150 predstavnika privrednih, preduzetničkih udruženja, predstavnika klastera, poslovnih inkubatora, industrijskih i slobodnih zona, nadležnih institucija i organizacija iz cele Srbije. U diskusiji su učestvovali: Ivica Eždenci, direktor - Nacionalna agencija za regionalni razvoj, mr Dragiša Mijačić, direktor - Institut za teritorijalni ekonomski razvoj InTER, mr Milan Ranđelović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Niša i direktor slobodne zone ''Jug'', Simon Zečević, direktor - Klaster "Šumadijski Cvet" Kragujevac i mr Ivana Zeljković, predsednica – Udruženje Klub prvih žena.

  Iz potrebe povećanja produktivnosti i konkurentnosti domaćih preduzeća i preduzetnika i povezivanjem u klastere, NARR je raspisao javni pozi za razvoj inovativnih klastera, koji je otvoren do 31. maja 2012. godine. Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 12.000.000 dinara'', istakao je Ivica Eždenci, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR).

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: