POSETA TERMOELEKTRANI „MORAVA” SVILAJNAC

16/03/2013

   Na poziv direktorke Termoelektrane u Svilajncu i članice Kluba Prvih žena Marije Stevanović, jedan broj članica Kluba posetile su tu kompaniju, kako bi se bliže upoznale sa radom. Budući da je sektor energetike, kao i sigurnost snabdevanja od izuzetne važnosti, članice Kluba su razgovarale o investicionim potencijalima ovog sektora, mogućnosti unapređenje poslovanja po najvišim evropskim standardima.

   Gospođa Stevanović, može da se pohvali po tome što je jedina i prva žena na čelu jedne termoelektrane u Srbiji, što govori o njenim poslovnim sposobnostima i veštinama, ali i velikom stručnom znanju.

 

   Nakon posete preduzeću “Morava” članice kluba učestvovale su na tribini: “Učešće žena u privredi i poljoprivredi”. Pored toga što je predstavila i upoznala prisutne sa radom Udruženja “Kluba prvih žena” predsednica Ivana Zeljković je istakla da je neophodno da nova Vlada stvori uslove za bolji položaj žena na tržištu rada, mogućnost zapošljavanja i podsticaj za otvaranje sopstvenog biznisa. Ona je dodatno istakla, da su upravo žene te koje su iznele krizu, kao i da postoji veliki broj onih koje se bave poljoprivredom, proizvodnjom hrane, ali da im nedostaju potrebni dodatni podsticaji po uzoru na zemlje u regionu, kako bi se poljoprivredna gazdinstva razvijala.

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: