TRIBINA U SVILAJNACU

24/02/2014

   Na poziv Saveta za privredu i poljoprivredu SNS-a da učestvujemo na Tribini kao poslovna asocijacija žena, članice Kluba predstavile su rad Udruženja „Klub prvih žena“ i upoznale prisutne dame sa stanjem u privredi posebno u sektoru agrarne i turističke industrije sa aspekta ucešća žena i istim. Tribinu je vodila Marija Stevanović, članica Kluba, a svoja profesionalna iskustva su podelile sa velikim brojem žena iz Svilajnca i okoline, koje su prisustvovale tribini, i Milena Tomić, Ivanka Rukavina, Marija Rašeta Vukosavljević i Ivana Zeljković, takođe članice Kluba.

   U cilju poboljšanja položaja seoskih žena, neophodno je da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije podstiče registrovanje agrarnih gazdinstava na žene, formiranje lokalnih komisija za rodnu ravnopravnost, kao i njihovo angažovanje na unapređenju položaja žena sa sela u statusu pomažućih članova domaćinstava, a da Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije nađe rešenja koja će žene na selu podstaciti da misle na starost i obezbede sebi penziju.

   I u narednom periodu Udruženje će putem informacija, obuka u vidu sticanja novih znanja i veština, kontakata i umrežavanja na lokalnom i regionalnom nivou, pomagati proces unapređenja postojećeg biznisa, kao i započinjanje sopstvenih biznisa. Kako su žene važan ekonomski resurs nastavićemo sa aktivnostima javnog zagovaranja, putem kojeg uspešne žene, vlasnice održivih biznisa, žele aktivno da utiču i menjaju svoje poslovno okruženje i unapređuju institucionalni okvir za razvoj preduzetništva.

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: