XII FORUM JADRANSKO-JONSKE INICIJATIVE

06/06/2012

   Godišnji sastanak Foruma privrednih komora Jadransko-jonskog basena održan je u periodu od 6. do 8. Juna 2012. godine u Brindiziju. Ove godine, Forumu je prisustvovalo više od 250 učesnika, uključujući predstavnike evropskih institucija, mrežu partnerstava predstavnike nacionalnih i evropskih organizacija, privrednih komora, kao i predstavnike ženskog biznis sektora. Održano je i 6 tematskih okruglih stolova koji su bili posvećeni poljoprivredi, saobraćaju, životnoj sredini, ribarstvu, turizmu i ženskom preduzetništvu .
Najveći broj učesnika okupio je okrugli sto o ženskom preduzetništvu, kojim je predsedavala Jadranka Radovanić, predsednica Privredne komore Splita,a na kome je prisustvovala predstavnica KLUBA PRVIH ŽENANa ovom okruglom stolu predstavljen je program Komiteta za žensko preduzetništvo Privredne komore Brindizija, kao i publikacija "Ženski faktor", posvećena primerima izvrsnosti ženskog biznisa.

   "Danas, više nego ikada, žene preduzetnice mogu predstavljati siguran recept protiv krize koja je zahvatila Evropu, zahvaljujući sposobnosti žena da prihvate i nametnu temu društvene odgovornosti donosiocima odluka koji upravljaju ekonomskim procesima . Stoga je bitno da im se omogući da se razvijaju i da njihova uloga bude ojačana kao deo novog razvojnog modela koji će uspostaviti čvršće veze između konkurentnosti i socijalne kohezije. Taj model bi trebalo da bude zasnovan na inovacijama i kreativnosti, gde će prava na jednakost, zaštita ličnih prava i zaštita životne sredine predstavljati stožer ekonomske politike", istakla je Patrizia Casagrande na okruglom stolu o ženskom preduzetništvu.

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.
Zbog spama
unesite kod: